Turkiet
Thailand
Tenerife
Sydafrika
Spanien
Rom
Prag
Nice
Nerja
Mallorca
Hotell New York
Hotell London
Hotell i Stockholm
Hotell i Paris
Hotell i Köpenhamn
Hotell
Gran Canaria
Elounda
Egypten
Dubai
Cypern
Chania
Budapest
Brasilien
Bil
Barcelona

Boka en weekend i charmiga Budapest med Hotelreservation.se

Visste du att Budapests fina badhus som får sitt vatten från varma källor har sina föregångare? Rester från 100-talet har hittats i ruinerna av den romerska staden Aquincum som låg här och badhustraditionen förvaltades väl även under Budapests 150 år i det Ottomanska imperiet. Att det ungerska språket dessutom sägs härstamma från Mongoliet och att landet idag gränsar till inte mindre än åtta länder visar vilken brokig historia och betydelse landet haft som knutpunkt för handel och vilken dragkraft dess naturtillgångar haft på forna fiender.
 
De tre städerna Buda, Pest och Óbuda slogs samman 1873 och det är Pest som är den nuvarande stadens kommersiella och kulturella centrum. Här finns de parisiska avenyerna med härligt utsmyckade kaféer, teatrar och museer. Andrassyboulevarden med bland annat Statsoperan mynnar ut i Hjältarnas torg, anlagt till minnet av Ungerns grundande år 896, och hela området räknas till de skyddade världsarven.
På andra sidan Donau som makligt flyter under stadens vackra broar ligger Buda vars bebyggelse är äldre och här finner du slottshöjden med kungliga slottet, Nationalgalleriet och Mattiaskyrkan vars äldsta delar härrör från 1200-talet.
 
Kort sagt bjuder en weekend i Budapest på en god portion kultur och historia samt miljöer som lätt leder en att tro sig ha gjort en resa i tiden till ett gammalt Europa. God mat, shopping av klass och att här dessutom är relativt billigt för oss nordbor bidrar förstås också till Budapests popularitet.
 
Boka ditt hotell med Hotelreservation.se

Hotelreservation.se

Hotelreservation.se • Fridhemsgatan 68 • 112 46 Stockholm • +46 (0)8-54020220 • +46 (0)8-54086617 • info@hotelreservation.se