Turkiet
Thailand
Tenerife
Sydafrika
Spanien
Rom
Prag
Nice
Nerja
Mallorca
Hotell New York
Hotell London
Hotell i Stockholm
Hotell i Paris
Hotell i Köpenhamn
Hotell
Gran Canaria
Elounda
Egypten
Dubai
Cypern
Chania
Budapest
Brasilien
Bil
Barcelona

Boka en weekend i Rom på Hotelreservation.se

Hela Italien kan väl betraktas som ett utomhusmuseum med alla vackra, välbevarade städer men som bekant leder alla vägar till Rom. Här slåss kulturskatter och historisk arkitektur om uppmärksamheten med moderna modehus, trendiga barer och fantastiska kulinariska upplevelser. Ja, listan på tidlösa sevärdheter kan göras oändlig och det är inte utan anledning Rom kallas den eviga staden.
 
Men under de senaste decennierna har trafiken intagit en allt större del av staden men nu har stora delar av den gamla stadskärnan stängts av för bilar. Det bästa sättet att lära känna Rom är därför till fots även om det kan vara svårt att veta vad man egentligen bör se. Dock finns det några måsten för förstagångsbesökaren – Colosseum, Forum Romanum, Pantheon och Vatikanstaten. Lägg därtill Peterskyrkan och Michalangelos målningar i Sixtinska kapellet och förstås Fontana di Trevi där Anita Ekberg och Marcello Mastrianni badade i Fellinis ’Det ljuva livet’.
 
I Rom finns ju nämligen allt som gör livet ljuvligt. På gatorna runt Spanska trappan håller de mest exklusiva butikerna till – Valentino, Dolce e Gabbana, Laura Biagotti och Giorgio Armani – och du kan fynda i rea-tider men på Via Nazionale, Via Cola di Rienzo och Via Appia Nuova håller butikerna en mer human prisnivå.
I Trastevere, Testaccio och Via Tor Millina är utbudet av kaféer, barer, restauranger och klubbar som störst och nattlivet som intensivast.
 
Ett tips för att få ut det mesta av resan är att göra upp en plan och läsa på i förväg.
 Boka din weekend på Hotelreservation.se

Hotelreservation.se

Hotelreservation.se • Fridhemsgatan 68 • 112 46 Stockholm • +46 (0)8-54020220 • +46 (0)8-54086617 • info@hotelreservation.se