Turkiet
Thailand
Tenerife
Sydafrika
Spanien
Rom
Prag
Nice
Nerja
Mallorca
Hotell New York
Hotell London
Hotell i Stockholm
Hotell i Paris
Hotell i Köpenhamn
Hotell
Gran Canaria
Elounda
Egypten
Dubai
Cypern
Chania
Budapest
Brasilien
Bil
Barcelona

Boka hotell ditt hotell i Sydafrika med Hotelreservation.se

1990 frigavs Nelson Mandela och apartheidstyret fick sitt slut vid valet och födelsen fyra år senare av ’regnbågsnationen’, ett namn som syftar på den mångkulturella folkblandning som präglar detta storslagna land. Tack vare det sedan tidigare väl utbyggda kommunikationsnätet, har landet därefter snabbt kunnat ta emot allt fler resenärer som är nyfikna på en vilt varierande geografi med en grönskande artrikedom och det makalösa djurlivet i landets många reservat där chansen är stor att få se någon eller några av the Big five (elefant, noshörning, lejon, leopard och buffel).
 
Kapstaden är platsen där boerna, de forna kolonisatörerna landsteg och som nutida gäst är det lätt att från Taffelberget, vid vars fot staden är anlagd, förstå betydelsen av att kontrollera sjövägen runt landets själva sydspets, Godahoppsudden. Den bördiga jorden och det generösa, medelhavslika (men säsongsmässigt omvända) klimatet gynnar ett spännande kök och viner som nu etablerat sig internationellt. Att prisnivån är på en för oss behaglig nivå gör förstås också sitt till.
 
Även havet har sin fauna - pingviner, sälar och valar simmar i vattnen utanför Kapstaden vilket antyder att även om lufttemperaturen är hög är vattnet sällan badvarmt på grund av kalla strömmar från Sydpolen. För den badlystne är det bättre att bege sig till Durban eller Port Elisabeth i norr eller någon av de små orterna vid den vackra Garden route på vägen dit. Många väljer just att med hyrbil resa längs med kusten och bo på mindre pensionat, hotell, vingårdar och lodger vid reservaten.
Boka ditt hotell i Sydafrika med Hotelreservation.se

Hotelreservation.se

Hotelreservation.se • Fridhemsgatan 68 • 112 46 Stockholm • +46 (0)8-54020220 • +46 (0)8-54086617 • info@hotelreservation.se